Markiser

Markiser är ett populärt val för fastigheter där man har en stark instrålning av solljus. Det här är även ett val som ger utsidan av huset en alldeles särskild karaktär. Man kan till exempel förstärka sitt varumärke med markiser som har företagets logga tryckt på ett smakfullt sätt. När man delar på ett rum med flera fönster så kan det finnas olika behov av skugga beroende på var i rummet man befinner sig. För en arbetsplats så kan man ganska enkelt lösa individuella behov av skugga och ljus i ett och samma rum genom att installera markiser.

 

Det är förstås viktigt att man satsar på hög kvalitet och enkelhet vad gäller skötsel och kontroll så att markiserna verkligen kommer till nytta och bidrar till en inomhusmiljö som är trivsam och skön att vistas i.

 

Markiser som passar fastigheten

Man ser ju inte alltid den här typen av solskydd från insidan, men den som besöker en fastighet med riktigt fula markiser kommer att märka detta. Att installera chockrosa plastlappar mot en gul plåtfasad blir magstarkt och även om detta exempel är en överdrift så är det många som lyckas med liknande bedrifter helt enkelt för att de inte ger design och utformning tillräckligt med uppmärksamhet. Markiser ska ge ett smakfullt uttryck. Man kan till exempel se till att matcha formen på markis med formen på fönster för att få en helhet som är vacker och tilltalande.

 

Platta lösningar kan också se bra ut, men då det handlar om stora fönster så är det viktigt att man jobbar med färger och mönster som smälter ihop med resten av byggnaden på ett bra sätt. Ett företag som skräddarsyr lösningar kan se till att det blir en perfekt kombination som ser proffsig ut.

 

Kontroll och automatik

Det man kommer att märka från insidan är förstås hur väl det fungerar då man vill använda sin markis. Äldre varianter krävde ofta att man gick ut på utsidan av huset för att veva ner solskyddet. Såhär ska man inte behöva hålla på då det finns automatik som gör att man med ett enkelt knapptryck justerar skärmen utanför. För att lösningen ska bli bekväm så är det alltid uppskattat med automatik som erbjuder full kontroll. Markisen ska ha ett obegränsat antal lägen som man med lätthet når via sin knapp som kan sitta direkt vid fönstret eller kanske på en fjärrdosa.

 

Markiser året om

Markiser behöver man året om, men vintervindar kan vara nog så tuffa att hantera om man är en markis av tyg och trä. Ligger fastigheten i ett vindpinat område så måste man skaffa material som klarar av detta. Med bra kvalitet så spelar det ingen roll om det faller regn på markisen. Den ska inte mögla eller vackla under trycket. Det är klart att man måste ta hand om sina markiser och inte låta dem stå utvecklade i full storm. Om man har designat sitt solskydd med en viss färg och företagets logga så är det också viktigt att färgen kommer att hålla trots att den blir utsatt för skarpt solsken. Genom att skaffa hög kvalitet så får man glädje av sitt solskydd mycket längre än då man kör på tillfälliga lösningar som inte håller längre än några månader.