Persienner
Persienner är det klassiska solskyddet som är enkelt att installera och använda. Man kan även skydda mot insyn med hjälp av persienner som kan användas i fönster och fristående. När man ska välja stil och design så finns det flera saker att tänka på. Kvalitet är givetvis viktigt men man får heller inte tumma på det där med skönhet eftersom man måste trivas med sina persienner oavsett om de är till för kontoret eller vardagsrummet. Olika material kommer att bidra till utseende och hur man kan sköta sitt sol- och ljusskydd för en lång hållbarhet.

 
Det bästa materialet för persienner
Många väljer en persienn av aluminium för att den är snygg och enkel att sköta. Det här solskyddet kännetecknas av vita och gråa färgnyanser samt ett metalliskt ljud då man riktar om lamellerna. Den här varianten kan man installera inuti ett fönster eller lätt addera till insidan av ett fönster.

Aluminiumpersienner passar väl i fönster som vetter utåt och i fönster som delar av rum inuti en byggnad. Man kan skräddarsy och utforma dem så att det blir en perfekt lösning för varje lokal. Dessutom är det väldigt lätt att rengöra aluminium som är behandlat med en lackfärg.

 
Vackra träpersienner
Det går inte att bortse från hur vackert det kan bli om man installerar persienner av trä. Trä ger alltid en unik känsla som gör att ett rum känns trevligt att vistas i. Det man måste tänka på är att trä kan innebära lite mer underhåll än aluminium. Det dammas förvisso lätt av med en fuktad trasa, men med jämna mellanrum så måste man lägga på ny lack för att persiennen ska förbli vacker att skåda. Trä ger ofta en massivare känsla som kan passa väldigt bra i hemmet eller då man vill använda sin persienn som en rumsavdelare utan att ha något fönster eller glas emellan. Det går också bra att kombinera trä och aluminium för att skapa persienner som erbjuder det bästa av båda materialen.

 
Enkla modeller
Man kan alltid välja en enkel modell som man manuellt riktar utefter det behov man har. Dessa är kostnadseffektiva och många gånger kan man klara av installationen helt själv. Innan man beställer sina persienner ska man dock säkra sig om att de verkligen passar i storlek och att man har allt det som krävs för att hänga upp dem.

 

Många gånger spar det tid och onödiga misstag om man helt enkelt låter ett företag som säljer persienner ta hand om installationen. Detta är särskilt fallet då man vill ha en automatisk modell som man styr elektriskt.
Innan man beställer persienner så kan det vara bra att bjuda in en representant från persiennföretaget för att se på möjliga lösningar. Man kanske inte själv inser hur man på bästa sätt kan reglera solljus och insyn, och då är det bra att få tips och råd från den som kan allt om olika typer av persienner.