Solskydd

Då solen gassar och man sitter på kontoret framför en skärm som blänker så önskar man att solskyddskrämen hade kunnat fungera som film för fönstret. Alternativet att dra för en mörk gardin känns inte lockande, men för många så finns det inget annat val. För att skapa en bra arbetsmiljö så är det viktigt att man tänker på att varje rum måste ha ett väl fungerande solskydd. Det här kan man åstadkomma med hjälp av fönsterfilm, persienner och markiser.

För att skydda sina ögon och må bra så bör man se till att ha väl fungerande solskydd på jobbet, i bilen och därhemma.

 

Solskydd på kontoret

På kontoret så händer det inte mycket tills folk börjar påpeka att de inte längre kan jobba på ett normalt sätt då ljuset i rummet gör det omöjligt att fokusera på sin skärm utan att få huvudvärk. De öppna planlösningarna och fönstren i taket är verkligen en tillgång, men om man inte ser till att det även finns ett skydd mot skarpt ljusinsläpp så kommer detta snart att leda till att folk inte kommer till jobbet. För att motverka problem med solinstrålningen så kan man använda sig av metoder som fönsterfilm, frostat glas, persienner eller markiser.

 

Det ska vara lätt att hantera solskyddet för de som befinner sig på kontoret och om man ändå har tänkt behandla företagets fönster så kan man passa på att göra detta med snygg design som gör att trivseln inomhus ökar.

 

Solskydd i bilen

I bilen kan man också behöva solskydd. Det finns mycket enkla modeller med sugproppar som man kan använda sig av under soliga dagar. Om man inte skyddar bilen från solens strålar så kan det bli så varmt att det man lämnat kvar skadas. Genom att ha ett enkelt skydd på rutorna så slipper man ta handskar på sig för att kunna lägga händerna på ratten en solig sommardag. Det är dock viktigt att ta reda på vad som är tillåtet för bilen. Man får inte tona rutan för mörk framtill eftersom detta bryter mot lagen. Jobbar man bara med ett seriöst företag som erbjuder lösningar för solskydd för bilen så kan man vara säker på att man får en bra produkt som är laglig och kommer att hålla länge.

 

Vackra lösningar för hemmet

I hemmet bestämmer man helt själv om det ska vara persienner, markiser, frostat glas eller något annan form av skydd som ger en skön inomhusmiljö. Vackra träpersienner är mycket populära och de kan passa väldigt bra om man bor utan större insyn så att man enbart använder dem för att solinstrålningen inte ska bli för intensiv eller då man vill få det mörkt i rummet. Den som bor på markplan i staden kan dra nytta av lösningar där man använder sig av frostat glas som ger skydd både mot sol och mot insyn.

 

Ta till vara på solens strålar

Med fönsterfilm så skyddar man både mot alltför skarpt ljus och mot insyn. Bra fönsterfilm kan justeras så att man tar till vara på solens strålar i enlighet med årstid. På vintern så kommer skyddet se till att värmen från strålarna riktas in mot lokalen medan sommarens hetta riktas utåt. Man får alltså ett solskydd som är bra på många olika sätt. Dessutom är den här typen av skydd mycket billigare än metoder som kräver att man installerar nya glasrutor.